ДГ "Синчец"
Детска градина в с. Браниполе, общ. Родопи

Група "Том и Джери"

Екип на група,,Том и Джери"

 Ани Филева Ангелова-старши учител

Павлина  Трифонова Станева- старши учител

 Валя Димитрова Василева -Помощник- възпитател

Здравейте мили родители и всички приятели на група”Том и Джери”!  Добре дошли в  I група.  Започва  учебната  година  2023/2024г.  за нашите възпитаници. Нашата цел е създаването на един пълноценен детски свят, удовлетворяващ максимално социалните потребности на детето от общуване, позволяващи му да намери своето място в обществото;  съдействие за оптимално развитие на неговите познавателни интереси, на неговата самостоятелност и творческа активност. За успешното реализиране на така поставената цел, разчитаме на родителите, наши партньори във възпитанието на детето.    Нашите – Ваши 21 Том и Джерита  започват да пътешестват в необятния дворец на мечтите, царство на игрите. Но докато играем, всичко трябва да узнаем.  Обучението на децата в група „Том и Джери“  се извършва, използвайки програмна система ,,Приказни  пътечки” – първа група 3-4 год. на издателство   БУЛВЕСТ 2000                          

Ние – екипът на група ,,Том и Джери” вярваме, че всяко дете може да успее и концентрираме внимание върху силните страни на детето! Уважаваме уникалността и потенциала на всяко дете и ценим индивидуалните му усилия.

 

Честит първи учебен ден,

мили деца!

Нека детската градина

да е любимо място,

пълно с приятели добри,

весели игри

и любов към новото,  знанията

и приключенията!

 

                     

 

          

 

                    

 

                             

 

 

 

Децата от 1 група "Том и Джери" през седмицата на мобилността - ,,Стоп на агресията на пътя"  апликираха весели светофари от цветна хартия.
Те усъвършенстваха уменията си за работа с лепило и се запознаха със светофара и неговата важна роля на пътя.Научиха важни и задължителни правила за безопасно движение по улицата и пътя. Малки сме, но вече познаваме цветовете на светофара и правилата, как да се движим безопасно на пътя.

 На улицата има строги правила  и трябва да ги спазват послушните деца!       

Оглеждай се, внимавай, преди да пресечеш, а видиш ли червенo на място да се спреш!

Щом светне светофарът
в зелена светлина
минавам със усмивка,
но с мама за ръка.

Теодора Вълева

 

                                                     

 

 

                

 

             

 

         

 

          

 

На 28. О9. 2023г. пожарникари от Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението".  посетиха ДГ ,,Синчец”

Децата от група "Том и Джери" влязоха в ролята на пожарникари. Малчуганите разбраха колко опасен е огънят и колко важна е професията на пожарникаря.